< בחזרה לבלוג

לימוד בבידוד!

בימים אלה של משבר הקורונה, רבים מאתנו נאלצים לשהות בבית הרבה יותר מהרגיל – בבידוד, בחופשה כפויה או פשוט כי אין לאן לצאת. אפשר להעביר את הזמן בצפייה בסרטים וסדרות בטלוויזיה, בקריאת ספרים, במשחקי חברה וכן הלאה. אבל האם חשבתם לנצל אותו כדי ללמוד לתכנת?

עוד לפני שנגיף הקורונה נכנס לחיינו, המרכז לחינוך סייבר של קרן רש"י יצא ביוזמה חדשה בשיתוף עם מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה, במטרה להנגיש את הידע הטכנולוגי לציבור הרחב בצורה חווייתית, בעברית ובחינם. זהו מיזם הלמידה המקוונת, במסגרתו המרכז לחינוך סייבר מפתח ומפיק מגוון של קורסים אינטרנטיים (אונליין) בתכנות ובתחומי מחשבים וסייבר נוספים.

המיזם התחיל לפעול לפני כשנה וכבר הספיק לסחוף עשרות אלפי לומדים. גם אתם מוזמנים להצטרף אליהם, להרחיב את האופקים ואפילו לרכוש כלים לקידום מקצועי, מבלי לצאת מהבית וללא עלות. בהתמודדות עם התקופה הלא קלה שכולנו חווים, זוהי הזדמנות "לנקות את הראש" שיש לה גם ערך מוסף ליום שאחרי הקורונה – בתקווה שיגיע בקרוב.

כאמור, כל הקורסים חינמיים וזמינים דרך פלטפורמת הקורסים הדיגיטליים קמפוס IL המאפשרת לימוד בזמן, במקום ובקצב שמתאימים לכם. רובם אינם דורשים ידע מוקדם אך מתאימים גם למי שרוצה להעמיק ולהעשיר את הידע שלו. מומלץ בחום!

קורסים לתכנות בשפת פייתון (python)
פייתון היא שפת תכנות אינטואיטיבית המאפשרת ביצוע פעולות מורכבות בפשטות, ולכן שימושית מאוד בעולמות התכנות והסייבר.
הדרך שלך ללמוד פייתון – self.py: קורס תכנות למתחילים המעניק את כלי הבסיס לפיתוח קוד בשפת פייתון
הצעד הבא שלך בפייתון – next.py: מיועד למתכנתי פייתון כולל בוגרי קורס self.py, שרוצים להתעמק ולהתקדם בתחום

מרושתים – איך עובד האינטרנט?
קורס המלמד עקרונות ומושגי יסוד בנושאי רשתות ותקשורת מחשבים, מוצע בשתי רמות:
רמת בסיס: ללמוד את המושגים המרכזיים של תקשורת מחשבים ואת תהליך העברת המידע ברשת במבט "מלמעלה"
רמת מתקדמים: להבין קצת יותר לעומק את עולם הרשתות ותהליכי התקשורת בין מחשבים

מקדם הגנה בסייבר – כלים להתנהלות בטוחה ברשת
האינטרנט הוא מקור ידע עצום אך טומן בחובו גם גורמי סיכון רבים. הקורס מפתח מודעות לסכנות השונות במרחב הסייבר, מקנה כלים להימנעות מפגיעה ומסביר מה לעשות במקרה שנפגעתם.

למידע נוסף ולהרשמה לקורסים האינטרנטיים הכנסו לאתר המרכז לחינוך סייבר >>

 

23.03.2020

אולי יעניין אותך גם

08.03.2023
יום האישה 2023: שום דבר כבר לא מובן מאליו

114 שנים מאז צויין לראשונה יום האישה הבינלאומי, עדיין לא חסרות סיבות לציין אותו: מספר הח"כיות בירידה, פערי השכר עומדים על 32%, נשים ממשיכות לחוות אלימות, וכעת התחלנו לחשוש שזכויותנו הבסיסיות ילקחו.

קראו עוד
04.12.2022
אבי מעוז לא יצליח להשתלט על התכנים במערכת החינוך

התכנים החיצוניים שנכנסים לכיתות עוברים דרך מנהלי בתי הספר וצוותי החינוך, וללא הכתבה של אף אחד מלמעלה, וגם הציבור מתפקד כשומר סף – והבהיר שיש לו קווים אדומים ברורים.

קראו עוד
24.11.2022
אנחנו השינוי

העיסוק בשאלות כמו למה היא לא ביקשה עזרה או עזבה מגלם את כל מה ששגוי באופן בו אנחנו מבינים את תופעת האלימות במשפחה, ולא יקדם סיוע לנשים הנמצאות במלכודת האלימות. שינוי משמעותי יתחיל כשנפסיק להסב את המבט ונתחיל להקשיב.

קראו עוד