מיזם קשת

פיתוח מודל עבודה וסטנדרטים מקצועיים להתערבות טיפולית עם ילדים נפגעי אלימות במשפחה, תוך הרחבת  היקף ואיכות המענים הייעודיים לאוכלוסיה זו.

על פי הערכות, בין 250,000-500,000 ילדים בישראל חשופים לאלימות במשפחה או נפגעים ממנה באופן ישיר. זוהי תופעה חוצת מגזרים ובעלת השלכות קשות ברמת הפרט וברמה החברתית, כולל היבטים של העברה בין-דורית. עם זאת, בישראל, כמו גם ברוב מדינות העולם, טרם פותח מודל עבודה רוחבי ואפקטיבי להתמודדות עם תופעה זו.

לאור זאת, משרד הרווחה והביטחון החברתי והוועדה הבין-משרדית למאבק באלימות במשפחה חברו לקרן שוסטרמן וקרן רש"י במיזם שמטרתו לייצר המשגה מקצועית וסטנדרטים אחידים לטיפול, ולהביא להרחבה משמעותית של היקף ואיכות המענה הייעודי לילדים נפגעי אלימות במשפחה.

המרכיבים המרכזיים במיזם הם:

  • המודל הטיפולי – ביסוס סטנדרט מוסכם ומקצועי (baseline) למאפייני ההתערבות הטיפולית עם ילדים נפגעי אלימות במשפחה.
  • המודל הארגוני – גיבוש מודל לטיפול בילדים בתוך מערכת הרווחה על בסיס יישובי, בשותפות עם המערכות השונות – רווחה, חינוך, בריאות – על מנת לייצר רצף טיפולי.
  • תשתיות ידע ומידע – ביסוס יכולת אפקטיבית לבחינה ופיתוח של המודל הכולל לאורך זמן, באמצעות מערכת מידע ייעודית לניהול ההתערבות – מעקב, בקרה ואיסוף נתונים.

מיזם הפיילוט כולל חמישה יישובים: שדרות, בית שמש, נתניה אום אל פאחם וכרמיאל. הוא יפעל בגישה של למידה תוך כדי תנועה, עם מחקר הערכה מלווה אשר יאפשר בחינה של אפקטיביות המודל וביצוע התאמות נדרשות לקראת המעבר משלב הפיילוט לפריסה רחבה.

כדי לתת מענה מיטבי לילדים, יושם דגש על קיום ממשקי עבודה בין כל הגורמים הרלוונטיים ברשות, ויתקיימו תהליכי הכשרה והדרכה לצוותים השונים. סל מענים רשותי גמיש יאפשר מרחב פעולה לתהליכי העבודה והלמידה ויספק מענים טיפוליים משלימים לילדים ולמשפחות.

שותפים

שותפים

ממשלה | רשויות מקומיות | פילנתרופיה

אולי יעניין אותך גם

מיזם ענבר

הקמת רשת של מרכזים ייעודיים המעניקים טיפול נפשי מקצועי, מותאם ונגיש לצעירים וצעירות במצבי סיכון כחלק ממעטפת של מענים לצעירי הרשות המקומית בתחומי חיים שונים.

מרכזי אלומה

הקמת מרכזי סיוע ויעוץ למניעה וטיפול באלימות במשפחה, המעניקים תחת גג אחד הערכה וטיפול ראשוני רב-מקצועי ודואגים להמשכיות הטיפול תוך קשר עם השירותים בקהילה.

בדרכה

השגת עצמאות כלכלית לנשים נפגעות אלימות במשפחה דרך קידום תעסוקה בתעשית ההיי-טק. זאת, על ידי הכשרה מקצועית וליווי להשמה תוך חיבור לתהליך הטיפולי-שיקומי בקהילה.