הקמת מרכזי סיוע ויעוץ למניעה וטיפול באלימות במשפחה, המעניקים תחת גג אחד הערכה וטיפול ראשוני רב-מקצועי ודואגים להמשכיות הטיפול תוך קשר עם השירותים בקהילה.
מרכזי אלומה
אלימות במשפחה היא תופעה חברתית שממדיה רחבים יותר ממה שנהוג לחשוב. היא מקיפה את כל שכבות האוכלוסייה והשפעתה השלילית על מי שחוו אותה, ובמיוחד על הילדים, פוגעת ישירות בסיכויי המוביליות שלהם.
המענים לטיפול בקרבנות אלימות במשפחה ניתנים כיום על ידי גופים שונים שאין ביניהם תיאום, ומי שנזקקים להם – רובם הגדול נשים – מתקשות להגיע אליהם או אפילו אינן מודעות לקיומם. חסר כיום שירות אפקטיבי העונה על מלוא הצרכים, הכוללים הגנה פיזית, טיפול רפואי, ייעוץ משפטי, התערבות טיפולית-רגשית ועוד. בנוסף, הנפגעות נמנעות לא פעם מלפנות לקבלת סיוע לשירותי הרווחה הקיימים מסיבות שונות.
לאור זאת חברה קרן רש"י למשרד הרווחה ולקרנות הביטוח הלאומי להקמת מרכזי אלומה – מרכזי סיוע ויעוץ למניעה וטיפול באלימות במשפחה, המהווים חוליה קריטית ברצף השירותים בין קהילה לחירום. המרכזים פועלים במתכונת של שירות אזורי רב-מקצועי בו ניתנים תחת גג אחד הערכה וטיפול ראשוני ובניית תכנית טיפול המשכית. כדי להגדיל את נגישותם, המרכזים יהיו פתוחים 24/7 ויכללו יחידת מגורים זמנית למתן הגנה במצבי חירום.
המרכזים פועלים על בסיס תפיסה הרואה את המשפחה כיחידה שלמה ודואגת להמשכיות הטיפול תוך קשר עם השירותים בקהילה, כשהם משמשים כתובת למתן מענה מקצועי מתמחה בתחום האלימות במשפחה לכל גורם הזקוק לכך.
שותפים
ממשלה | רשויות מקומיות
קישור לאתר התכנית
אולי יעניין אותך גם
מסגרת המסייעת לנערות לצאת ממעגל המצוקה והסיכון כשהן לוקחות חלק פעיל בתהליך השינוי וביצירת הזדמנויות לקידומן האישי והחברתי ולמיצוי יכולותיהן וכישוריהן.
מהלך שיתופי רב-מגזרי לחיזוק קהילות מקומיות מהפריפריה החברתית-גיאוגרפית של ישראל, לטובת קידום המוביליות ושיפור איכות החיים של חבריהן מינקות עד זקנה.
השגת עצמאות כלכלית לנשים נפגעות אלימות במשפחה דרך קידום תעסוקה בתעשית ההיי-טק. זאת, על ידי הכשרה מקצועית וליווי להשמה תוך חיבור לתהליך הטיפולי-שיקומי בקהילה.