_hello tech<

מיזם חינוכי לקידום אוריינות בעולמות הבינה המלאכותית (AI) בקרב תלמידים ומורים כמפתח להשתלבות עתידית בעולם התעסוקה המשתנה ובמקצועות המחר.

hello tech הוא מיזם חינוכי שמטרתו להעניק לבני ובנות נוער את ההזדמנות, הכלים והכישורים הדרושים כדי להצליח בעולם הטכנולוגי של המחר, בדגש על קידום אוריינות בעולמות הבינה המלאכותית (AI). המיזם מחבר בין הידע הטכנולוגי וההון האנושי של חברת Google לבין הניסיון של קרן רש"י בקידום שוויון הזדמנויות בפריפריה, לצד המומחיות של המרכז לחינוך סייבר מייסודה של קרן רש"י בפיתוח תוכן פדגוגי-טכנולוגי עבור תלמידים מקבוצות הנמצאות בתת ייצוג בעולם ההייטק, ושל עמותת מונא בהובלת פרויקטים חינוכיים-טכנולוגיים בחברה הערבית.

המיזם מהווה מעבדת חדשנות לפיתוח תכנים בעולמות הבינה המלאכותית עבור תלמידים, מורים וסוכני שינוי אחרים בתחום החינוך הטכנולוגי, המותאמים למגוון האוכלוסיות המרכיבות את החברה הישראלית. עשרות אלפי תלמידים ותלמידות כבר לומדים את התכנים – בחטיבת הביניים במסגרת תכנית גשרים, ובתיכון במסגרת מגמות למדעי המחשב, עתודה מדעית טכנולוגית (עמ"ט) ותכניות נוספות, בשאיפה להרחיב את היקף הפעילות עבור כלל תלמידי ישראל כדי ליצור השפעה ברמה הארצית.

לאנשי החינוך מציע hello tech תכנים, מערכי שיעור וכלים תומכי הוראה אשר מאפשרים להם לרתום את יכולות הבינה המלאכותית לטובת העשרה והעמקה של הלמידה בכיתה במגוון מקצועות והתאמתה לעולם החדש. תכני ההוראה פותחו בעברית ובערבית וזמינים לכל מורה באתר ייעודי של המיזם. המיזם פועל בשיתוף עם משרדי החינוך, המדע והחדשנות ועם הרשויות המקומיות.

שותפים

שותפים

ממשלה | רשויות מקומיות | מגזר עסקי

עמותה מובילה

עמותה מובילה

המרכז לחינוך סייבר

קישור לאתר התכנית

קישור לאתר התכנית

על המיזם >>

אולי יעניין אותך גם

מגשימים

תכנית הסייבר הלאומית מעניקה הכשרה ייחודית בתחום המחשבים והסייבר לנערים ונערות בפריפריה, ובכך פותחת בפניהם הזדמנויות להשתלב ביחידות הסייבר בצבא ובהמשך בתעשיית ההיי-טק של ישראל.

סטארטק

תכנית העשרה וחשיפה לעולם המחשבים והטכנולוגיה לגיל חטיבת הביניים המקנה כלים מעשיים וידע במגוון נושאים לצד פיתוח מיומנויות ותחושת מסוגלות.

ממריאות

תכנית המקנה לנערות ידע ומיומנויות בתחומי הסייבר והמחשבים ופותחת בפניהן הזדמנות להתמיין לתפקידים טכנולוגיים בצה"ל ובשירות הלאומי, כמנוף לצמצום הפער המגדרי בזירת ההיי-טק של ישראל.