< בחזרה לבלוג

קרן רש"י מציגה באו"ם: סטארט-אפ ישראלי חברתי

החדשנות הטכנולוגית של ה"סטארט-אפ ניישן" היא כבר מזמן שם דבר בעולם. אבל באירוע מיוחד שייתקיים השבוע במטה האו"ם בניו יורק, ישראל תציג חדשנות המגויסת למען קיימות חברתית וסביבתית – וגם קרן רש"י תהיה שם.

הקרן נבחרה להיות אחת משישה ארגונים וחברות המייצגים וממצבים את את ישראל כמדינה חדשנית במגוון תחומים, לרבות התחום החברתי. תחת הכותרת: "רותמים חדשנות למען פיתוח בר-קיימא", המשתתפים וקרן רש"י בתוכם יציגו סטארט-אפ ישראלי מסוג אחר, בעל יכולות לפתח פתרונות יצירתיים לבעיות בפניהן ניצבת האנושות היום.

מדובר באירוע במסגרת כינוס הקיימות של האו"ם הנערך מדי שנה למעקב אחד התקדמות היישום של יעדי הארגון לפיתוח בר-קיימא. היעדים הללו נקבעו בשנת 2015 על ידי העצרת הכללית ומהווים את "אג'נדה 2030" שמטרתה לקדם התפתחות עולמית בת-קיימא עד שנת 2030.

'פיתוח בר קיימא' כפי שהוא מוגדר באג'נדה כולל יעדים בתחומי חיים רבים – צמיחה כלכלית, הגנת הסביבה, משבר האקלים ועוד – וגם נושאים חברתיים כמו חינוך איכותי לכל, צמצום פערים ומלחמה בעוני, קידום בריאות ואיכות חיים ושוויון מגדרי.

בכינוס הקיימות השנה יציגו עשרות מדינות דו"חות וולונטריים מקיפים על יישום יעדי האג'נדה 2030 ברמה הלאומית, וכך יאפשרו שיתוף ולמידה מן הניסיון שצברו – הצלחות, אתגרים ולקחים. מדינת ישראל מגישה הפעם את דו"ח הקיימות הראשון שלה, כשהיא מתכוונת להפוך לשחקן פעיל בעולם בזירת הקיימות.

קרן רש"י שמחה וגאה להיות חלק מן המאמץ הזה ולהציג כמה מן המיזמים החברתיים שפיתחה בשנים האחרונות, שאת עקרונותיהם אנחנו מאמינים שניתן "לייצא" בהצלחה למדינות רבות נוספות. מיזמים אלה, כמו פעילות הקרן בכלל, מתמקדים בבניית יכולות הן בקרב יחידים, משפחות וקהילות והן ברמת העיר והמדינה כולה, כמפתח לחיזוק החוסן החברתי והקיימות החברתית. כארגון העוסק ביזמות חברתית חדשנית אנו רואים חשיבות רבה גם בחשיפה לפרויקטים פורצי-דרך של גופים אחרים מרחבי העולם.

באירוע הקיימות נציג שני מיזמים חברתיים אשר ממחישים בצורה יפה את הגישה שלנו לצמצום פערים וקידום שוויון הזדמנויות באופן בר-קיימא על ידי בניית יכולות ותשתיות חברתיות, איגום משאבים וניהול ידע.

  • היישוב במרכז הוא מודל המחזק את יכולתה של הרשות המקומית להנגיש הזדמנויות למוביליות חברתית עבור כלל התושבים, בדגש על מעבר מהתערבויות נקודתיות ומוגבלות בזמן לחיזוק ארוך-טווח של תשתיות חברתיות. לאחר פיילוט מוצלח בקריית מלאכי ובאשקלון, "היישוב במרכז" מוטמע כעת בחמש ערים נוספות בפריפריה הצפונית והדרומית.

  • מיזם חדשני נוסף הוא טכנולוגיות המידע החברתיות, שרותם כלים טכנולוגיים לטובת שיפור איכות השירותים החברתיים. זוהי מערכת מידע ובינה עסקית שפותחה בקרן רש"י לצורך ניהול אפקטיבי ומבוסס נתונים של תהליכי התערבות פרטנית, משפחתית ויישובית בתכניות שונות, כולל מעקב אחר תוצאות, ניהול סל מענים ועוד.

ישראל היא אומת החדשנות והפיתוח, אומר שגריר ישראל באו"ם דני דנון, ולקהילה הבינלאומית יש עניין רב בחדשנות הישראלית שהופכת את העולם לטוב ומתקדם יותר. – קראו את הכתבה "חדשנות כחול לבן באו"ם" באתר YNET.

03.12.2019

אולי יעניין אותך גם

06.01.2025
כלכלה מקומית – ממשבר לצמיחה

רשויות מקומיות חזקות, בעלות מקורות הכנסה עצמאיים ומנועי צמיחה כלכליים הן תנאי הכרחי לצמיחה כלכלית-חברתית בפריפריה אחרי המלחמה.

קראו עוד
23.12.2024
הנשק הסודי שלנו: רשת קהילות לומדות

רשת הקהילות המקצועיות muni:STEM מובילה מהלכים מערכתיים ברשויות המקומיות בתחומי ה-STEM ומיומנויות המאה ה-21 במטרה להעניק לילדים שלנו את ארגז הכלים הטוב ביותר כדי להצליח בעתיד.

קראו עוד
12.12.2024
שעת מבחן לשירות הלאומי

בשנה שחלפה מאז פרוץ המלחמה, התברר כי השירות הלאומי-אזרחי הוא עוגן חברתי חיוני. עכשיו הזמן להרחיב את מעגל המתנדבים ולחזק את החוסן הלאומי.

קראו עוד