פודקאסט (הֶסְכֵּת) חברתי-כלכלי שמביא את הבעיות החברתיות הבוערות של הפריפריה הישראלית למרכז. בשיחה עם לינוי בר-גפן, חברי וחברות הצוות המקצועי של קרן רש"י מסבירים מה צריך לעשות כדי לנתק את הקשר בין המקום בו נולד אדם למידת ההצלחה שלו בחיים, באופן שיביא לקידום מוביליות חברתית.

הפרקים זמינים להאזנה בכל אפליקציות הפודקאסטים המובילות.
– הוקלט באולפני ADIO –

28.02.2024

חינוך לחיים – כל מה שרציתם לדעת על החינוך הבלתי פורמלי בישראל
ליאת בקייר, מנכ"לית GOAT TLV, בשיחה על המשפיענים החדשים שמחנכים את הילדים שלנו, איך אפשר להשתמש בטיקטוק ובאינסטגרם כדי לקדם את החינוך הבלתי פורמלי, והאקדמיה הראשונה מסוגה לכוכבי רשת – מהפריפריה.

קראו עוד
18.01.2024

חינוך לחיים – כל מה שרציתם לדעת על החינוך הבלתי פורמלי בישראל
בתוך הטלטלה והתלישות שחווים המתבגרים שפונו מבתיהם בעקבות השבת השחורה, ישנו מקום אחד שמאפשר להם להרגיש לכמה רגעים שוב בני נוער רגילים.
שיחה עם עפרה בוארון, מנהלת מחלקת הנוער בעיריית אילת, על מתחם הנוער – נקודת מפגש של לב בתוך החושך.

קראו עוד
16.01.2024

חינוך לחיים – כל מה שרציתם לדעת על החינוך הבלתי פורמלי בישראל
צופים מהצד: שיחה עם דני רוזנר, לשעבר מנכ"ל "אחרי!", על מה שצריך לקרות בשטח כדי שהחינוך הבלתי פורמלי יגיע לאוכלוסיות חדשות ומגוונות, ועל הדור הבא של תנועות וארגוני הנוער.

קראו עוד
14.01.2024

חינוך לחיים – כל מה שרציתם לדעת על החינוך הבלתי פורמלי בישראל
תגמול נמוך, גישה אנכרוניסטית וחוסר מוטיבציה: איך השלטון המקומי יכול להתגבר על החסמים ולהפוך למנוע הצמיחה של החינוך הבלתי פורמלי בישראל?
שיחה עם מרדכי כהן, לשעבר מנכ"ל משרד הפנים, עמית במכון למחשבה ישראלית ויועץ לקרן רש"י.

קראו עוד
16.04.2023

אז מה הסיכוי שלנו לנתק את הקשר בין המקום בו נולד אדם לבין סיכויי ההצלחה שלו בחיים? עמרי זגן, סמנכ"ל מחקר ופיתוח בקרן רש"י, בשיחה אופטימית שממפה את הדרכים המרכזיות לקידום מוביליות חברתית בישראל.

קראו עוד
09.04.2023

מה הסיכוי של רשות מקומית לאפשר הזדמנויות טובות לתושבים גם אם היא לא תל אביב או רעננה, האם אפשר להתגבר על חוסר הצדק החלוקתי ואיך מנפצים את התדמית הבעייתית? נתנאל טויטו, מנהל תחום רשויות מקומיות בקרן רש"י בשיחה שמאירה את העירייה.

קראו עוד
06.03.2023

מה הסיכוי של אשה שחיה באלימות לשנות את מציאות חייה ומה הסיכוי שלנו כחברה להפוך להיות כזו שמגנה על נשים ומבטיחה את הזכות לשלומות ולביטחון בבית? מירי רוסמן, מנהלת תחום אלימות במשפחה בקרן רש"י בשיחה מעוררת מחשבה על ערך עצמי, תחושת ביטחון ומוביליות חברתית.

קראו עוד
26.02.2023

פערים תרבותיים, היעדר השכלה ורשת נטוורקינג שלא קיימת – מה הסיכוי של צעיר במדינת ישראל שמגיע מרקע מוחלש להצליח בחיים?
שיחה עם יעל בלה אבני, סמנכ"לית תכניות בקרן רש"י, על חלון ההזדמנויות האחרון.

קראו עוד
20.02.2023

הצעירים שחולמים להמשיך להנות מאיכות חיים בצפון או בדרום נאלצים לעזוב בגלל מצוקת תעסוקה – איך פתרון המשבר הזה יכול לפתור גם את בעיית הפקקים ומשבר הנדל"ן של מדינת ישראל? שיחה עם תום פרוחי, מנהל תחום תעסוקת צעירים בקרן רש"י,  על הזדמנויות שנשללות ועל דלתות שמתחילות להיפתח.

קראו עוד
15.02.2023

איך השתתפות בתנועת נוער משפיעה על סיכויי ההצלחה בחיים, האם צריך להחיל חוק חינוך חובה גם על פעילויות אחה"צ ומה הרלוונטיות של התעודה הבית ספרית בימינו? שיחה עם ארז רואימי, מנהל יזמות וחדשנות חברתית בקרן רש"י, על כל מה שלא פורמלי.

קראו עוד
08.02.2023

מה הסיכוי של ילד או ילדה שנולדו והתחנכו בפריפריה להשתלב במקצועות המדעים והטכנולוגיה בצבא ובאקדמיה, ואיך זה קשור ל-0 כיתות מחוננים שנפתחו בדרום? שיחה עם נעמה בר שלום, מנהלת ארצית אקוסיסטם STEM ומיומנויות המאה ה-21 בקרן רש"י, על הפערים ועל הישובים שהצליחו לשנות את המשוואה כנגד כל הסיכויים.

קראו עוד
01.02.2023

על המשמעות של 1,000 הימים הראשונים לחייו של תינוק, המחקרים שחושפים פערים כבר מגיל שנתיים ומה מומלץ להורים לעשות כדי לעודד התפתחות מיטיבה של ילדיהם. שיחה עם רותם עזר-אליהו, מנהלת תחום הגיל הרך בקרן רש"י, על תקופת החיים שנמצאה כמשמעותית ביותר לקידום מוביליות חברתית.

קראו עוד
24.01.2023

מה הסיכוי של ילד או ילדה מהפריפריה לקבל ממערכת החינוך בישראל את מה שנדרש להם כדי להצליח? מיכל כהן, מנכ"לית קרן רש"י ולשעבר מנכ"לית משרד החינוך, בשיחה ששמה את הבעיות הבוערות של הפריפריה במרכז.

קראו עוד